Runebergin päivä 5.2.2023

Fredrika Runebergin ja kaikkien naisten kunniaksi.

Rakas Fredrika,

Kiitos työstäsi Fredrika!  200 vuotta on kulunut. Tasa-arvo on mennyt eteenpäin,

mutta vielä on paljon työtä jäljellä. Sinä inspiroit edelleen.

Et tunne minua, siksi esittelen itseni. Olen Henriikka Hiltunen os. Halonen ja toimin valokuvaajana nostaen ja vahvistaen naisia käyttäen kaikkea potentiaaliani. Jatkan työskentelyä tasa-arvon puolesta, omalla tavallani. Minun tehtäväni täällä maailmassa on luoda kuvia, rakastaa ja hyväksyä naiset juuri sellaisena kuin he ovat. Teen tätä työkseni Jyväskylässä ja luokseni saavutaan ympäri Suomea, lisätietoja kuvauselämyksestä.  Näyttää nainen rehellisesti ja aitona. Jokainen nainen on jumalaisen kaunis! Vaikka näytän naisille heidän kauneutensa, sillä maailma on todella pinnallinen paikka 2023 ja tätä tarvitaan, mutta  oman kauneuden näkeminen nostaa naista niin monella eri tasolla. Se mm.auttaa vetämään omia rajoja oman arvostuksen myötä, mikä on ehkä yksi tärkeimmistä asioita mielestäni.  Nämä kuvat syntyivät  Fredrika sinun kunniaksesi, sinun keksimän tortun innoittamana.  Kuvat ovat kunnianosoitus naisen ihmeelliselle keholle ja naiseuden voimalle. Kehorauhalle. Nykyään on muotia ajella karvoja, mahtua tiettyyn muottiin, mutta minä kuvaajana inspiroidun karvoista. Nyt on aika nauttia kuvista.

Rakkaudella Henriikka

Ehkä ihmeellisintä maailmassa, naisen rinnat.

Suomen supernaisia

Suomen Supernaisia 4 kertoo Fredrika Runebergista. Leena Virtanen ja Sanna Pelliccioni tekevät aivan mahtavaa kirjasarjaa Suomen supernaisista. Minna Canth, Eeva Kilpi, Ellen Thesleff ja Fredrika Runeberg ovat kaikki saaneet oman kirjansa. inä Rakastamme tyttäreni kanssa näitä kirjoja.

”Onhan ihanaa ajatella, että kaikki nämä ajatukset, jotka nyt orastavat, tulevaisuudessa versoavat ja kantavat hedelmää.”

– Fredrika Runeberg, Supernaisia kirjassaan

 

Antaa kaikkien kukkien kukkia ja karvojen kasvaa.

Fredrika Charlotta Runeberg

Fredrika Charlotta Runeberg (o.s. Tengström) oli suomalainen ruotsinkielinen kirjailija. Hän oli ensimmäisiä suomalaisia romaanikirjailijoita ja historiallisen romaanin taitaja. Hän oli merkittävimpiä varhaisia naiskirjailijoita ja naisten oikeuksien puolestapuhuja. Romaanien ohella Fredrika Runeberg saavutti suosiota lyhyillä kertomuksillaan. Kirjailijana hän jäi elinaikanaan suuresti runoilijamiehensä varjoon, mutta 1900-luvulla Fredrika Runeberg on nostettu merkittävien suomalaisten kirjailijoiden joukkoon. Fredrika Runebergin puoliso oli Johan Ludvig Runeberg. Teksti kopioitu Wikipediasta.

Tee asioita, joista nautit. Kuuntele sydäntäsi. Ole rohkea, se kannattaa AINA.

 

Esimerkkinä kerron, että jos minä murehtisin mitä kieliopistani tai tekstistäni mietitään, tämä blogi ei syntyisi, mutta ajattelen, ettei se saa olla näiden kuvien julkaisun tiellä. Mulla ei ole välillä aavistustakaan miten kirjoittaa mitäkin tai mihin tulee pilkku ja googlettelen ihan perussanoja.. miten käyttää niitä. Mutta FUK IT. Ihan sama. Mä rakastan näitä kuvia ja nämä tarttee saatetekstin, joten en jaksa miettiä muiden mielipiteitä.

 

Mahtavan naisyrittäjän Kinuskikissan Runebergin tortun reseptiin  linkki tässä.

Kuvien tortut on ostettu.

 

Kulje rohkeasti omaa tietäsi. Kuuntele sydäntäsi.

 

Ihaninta sunnuntaita Sinulle, tuoreen blogini lukija.

Minulla on tarkoitus julkaista omien projektien kuvia täällä blogissa kerran kuussa.

Tervetuloa seuraaman!

Rakkaudella, Henriikka

kuvaajasi

 

Lähteet: Wikipedia ja Suomen supernaisia 4