Yleinen

Kenelle, missä ja milloin?

Kuvaus on tarkoitettu neurokirjon lapsille ja nuorille

  • Kuvaus tapahtuu Lumoamon studiolla, Vuorikatu 21, Kuopion keskustassa.
  • Lähin autoparkki studion edessä tai torin alla
  • Kuvausajankohta Lauantai 27.4. klo 12 – 18
  • Ilmoittautumiset whatssupilla numeroon 044 333 3890
  • Laita viestiin kuvattavan nimi ja ikä ja mahdollisia lisätietoja
  • Vastaan viestiin kertomalla kellonajan milloin saapua studiolle
  • Eikä tartte olla diagnoosia, riittää että haluat osallistua
  • Kiitos!

Studio sisältäpäin.

Kuka kuvaa?

Olen Henriikka. Tämä on minun oma valokuvausprojektini. Vaikka työksenikin valokuvaan ihmisiä, oma projekti tarkoittaa että teen tämän omalla ajallani enkä halua kuvaamisesta rahaa. Usein omat projektini syntyvät halusta auttaa tai tukea jotain asiaa tai ryhmää.

Minä, Henriikka. Aamukahvilla kotona. Maailman pehmeimmässä takissa.

Miksi?

Minä haluan auttaa. Haluan tarjota lempeyttä, ymmärrystä, hyväksyntää, kokemuksen että olet riittävä. Olet ihan huippuihana just noin.

Oma kokemus

Avaan hiukan itseäni, jotta uskot ja luotat. Itse koen aina olleeni erilainen. Edelleenkin minua kutsutaan oudoksi mihin menenkin. Erotun joukosta. Tiedän sen häpeän ja pahan olon mikä sisälläni oli vuosikymmenet, miten yritin selviytyä, peitellä piirteitäni, pienentää itseäni, hiljentää, olla sanomatta, käyttäytyä kuten piti. Se paha olo oli valtava ja pystyn edelleen menemään siihen häpeän ja kokonaisvaltaisen ahdistuksen tunteeseen, mitä olen vuosia yrittänyt hoivata ja rakastaa. Nyt voin sanoa, että hyvin tuloksin. Lukemattomien keskustelujen eri ammattilaisten ja neurokirjolla olevien ihmisten kanssa ovat auttaneet paljon. Kaikki tieto mitä olen aiheesta saanut ja mitä olen löytänyt on tuonut valtavasti ymmärrystä, lempeyttä ja helpotusta elämääni.  Kuinka elää tässä yhteiskunnassa tällaisena. Alan vihdoin nähdä sen kaiken ihanan ja hyvän, ainutlaatuisen. Haluan auttaa ja tämä projekti on yksi tapa. Valokuvaaminen on minun tapani käsitellä asioita ja auttaa.

Kuvaushetki

Valokuva syntyy vuorovaikutuksessa kuvaajan ja kuvattavan välillä. Minä luon turvallisen tilan, minä olen läsnä. Kun meille syntyy luottamus, teemme kuvan yhdessä. Siihen hetkeen ei tarvita muita.  Studioni on suuri, valoisa ja rauhallinen. Yhdessä huoneessa saa piirrellä tussilla seiniin, vanhemmille/kuskeille on tila jossa tutustua taidekirjoihin ja lehtiin. Studio on tuona päivänä kännykkävapaa-alue. Tarjolla on ainakin mehua. Kuvaushetki on rauhallinen ja etenemme tilanteen mukaan.

Studio ulkoa, Vuorikatu 21. Ruskeista ovista sisään.

Äidin kokemus Henriikan ja hänen lapsensa kohtaamisesta

”Lapseni suhtautuu lähtökohtaisesti kaikkiin ihmisiin varauksella, mutta Henriikka on saanut hänen luottamuksen. ❤️ Äitinä olen oppinut ymmärtämään lastani paremmin keskustelemalla Henriikan kanssa. Tätä kautta lapsi on saanut myös itse ymmärrystä. Hän on kiinnostunut kuulemaan, mitä uutta olen taas oppinut ADHD:sta keskusteluistani Henriikan kanssa.❤️

Lapsellani on heikko itsetunto, kuvaus toi silminnähden itseluottamusta. Minä näytän hyvältä ajatus. Ensimmäinen kerta, kun hän antoi luvan julkaista kuvansa missään. Henriikkaan voi luottaa lapsi ja vanhempi, hän ymmärtää erilaisuuden, ymmärtää sen syvästi, ei koskaan tuomitse lasta. ❤️”

 

Kuvauspäivän ehdottaminen lapselle

Tämän on oltava tietenkin täysin vapaaehtoinen, itsestäänselvyys, mutta mainitsen silti. Kuvauspäivään saan myös tulla ihan vaan katselemaan. Jos kuvaaminen paikalla huvittaa, sitten kuvataan. Kuvaus kestää yleensä 5 minuuttia, mutta olen varannut hyvin aikaa juuri teille.  Näytän kuvia samantien kuvattavalle ja hän saa valita sieltä mieleisen. Toki jokainen kohtaaminen on erilainen ja sen mukaan mennään. Kuvattava saa itse valita tuleeko kuva näyttelyyn esille. Päätarkoitus on nostaa näiden lasten ja nuorten itsetuntoa.

Näyttely kuvista

Kuvista tulee näyttely studiolleni kesäkuussa 2024. Kuvat julkaistaan Lumoamon avajaisissa 7.6.. Näyttelyn tähdet, nämä nuoret ja lapset, voivat saapua katsomaan näyttelyä ennen avajaisia, jos näin toivovat. Avajaisissa on paljon ihmisiä.  Vanhemmat näkevät kuvat vasta näyttelyssä ensimmäisen kerran.

Haluan antaa näille ihanille lapsille ja nuorille tunteen, että he ovat näyttelyn arvoisia. Vaikkakin ajattelen ettei kenenkään arvoa voi mitata, eikä arvoaan tarvitse ansaita. Mutta minä tiedän sen tekevän hyvää, koska näiden piirteiden kanssa eläminen on jo itsessään syövyttää ihmisen itsetuntoa.

Kuvat eivät tule nettiin. Lähetän näyttelyn tähdille kutsun näyttelyn avajaisiin, mihin pyydän yhteystietojannne. Oman valokuvan voi lunastaa kesän päätteeksi itselleen materiaalikorvausta vastaan. Näyttely jää elämään ja kuvan käyttöoikeus jää kuvaajalle jatkonäyttelyitä varten.

 

Kirjon aikuiset

Projekti jatkuu ja haluan löytää aikuisia, jotka elävät onnellista elämää tai ovat löytäneet jotain tasapainoa ominaisuuksiensa kanssa. Tarvitsemme esikuvia, esimerkkejä ja toistemme tukea. Ei jäädä yksin.

 

Muuttuvat INFO

Päivitän tätä blogipostausta ja kirjoitan tänne alas mikä on mahdollisesti muuttunut. Jos vaikka sairastun.

Tarkoituksena on tehdä YouTube-video, minkä voitte näyttää lapsellenne tai nuorellenne, jotta ensimmäinen askel kuvausta kohti on siten otettu. Kohtaamani ihmiset yleensä luottavat minuun minut kohdatessaan, minkä takia video olisi minusta hyvä idea. Tavoite on tehdä se viikonloppuna tai ensi viikon alussa.

Mutta pistäkää päivä kalenteriin tai ottakaa tämä blogipostaus talteen.

 

Rauhaisaa iltaa !

Henriikka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä kommentti